Meglopták az árvízkárosult gyerekeket

A felsőzsolcai gyermekek szobáiba hajnalban surrant be valaki: mobiltelefonokat, pénzt és játékokat vitt el - értesült a Hírszerző internetes portál.


Mivel a gyerekekre és értékeikre biztonsági őr felügyelt, a tábor vezetője szerint nem valószínű, hogy a tolvaj, aki négy szobában járt kívülről jött.

A táborozók koncertre mentek, de amikor visszaértek szállásukra, még megvoltak értékeik és mobiltelefonjaikat többen töltőre tették. Reggelre azonban néhány hiányzott, volt, akinek zsebpénzét is elvitték és eltűnt egy értékes elektronikai játék is.

A gyerekek tízfős szobákban alszanak, az éjszaka sem ők, sem felügyelő tanáraik nem vettek észre semmit. A WC nem a szobákban, hanem egy külön helyiségben van, ezért fordulhatott elő, hogy éjjel több szoba ajtaja is nyitva maradt – mondta el az egyik tanár.

A lopás mind az árvízsújtotta Felsőzsolcáról érkezett gyerekeket, mind szüleiket megviselte. Az egyik szülő, Lajtosné Solcz Krisztina azt nyilatkozta, hogy a hideg is kirázza attól a gondolattól, hogy éjszaka idegenek járkálhattak a gyerekek szobáiban.

A zánkai tábor vezetője szerint azonban nem valószínű, hogy idegen bejutott az épületbe. Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta: “külső tolvajok nem szoktak a területen előfordulni, innen még semmi nem igazán tűnt el, általában belső problémák adódnak és zavarják meg az üdülést.”