Nagy kormányhivatalok jönnek

A tervek szerint szeptember elsejétől újra létrejönnek a megyei közigazgatási hivatalok, következő lépésként pedig a minisztériumok megyei szintű intézményei közötti szoros kapcsolat - nyilatkozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Magyar Hírlapnak.

“Már január elsejétől megkezdődhet az a folyamat, amelynek során a fokozott koordináció után minden megyében egy nagy kormányhivatal jöhet majd létre” – szögezte le Navracsics, aki arról is beszámolt, hogy az előkészületi munkával párhuzamosan megkezdődik az önkormányzati feladatellátás reformja is.

A gazdasági akcióterv 29 pontjának hatálybalépéséről is szólt: “Két intézkedés – a kilakoltatási moratórium és az adományok áfamentessége már hatályba is lépett; a nemzetgazdasági minisztérium már dolgozik a kisadók és a társasági adó csökkentéséről szóló jogszabály módosításon”.

Azt is elmondta, higy az akcióterv pontjainak másik részéhez nincs szükség a törvényhozásra: a kormány ezekről saját hatáskörben dönthet.

A a lap arról is kérdezte, Schmitt Pál lehet-e az új köztársasági elnök, ezért erre azt felelte Navracsics: “…képviselőcsoportunk minden jelöltet meghallgat majd, az MSZP-s Balogh Andrást is.”

Arra a felvetésre, hogy az ellenzék kifogásolja az egyeztetés hiányát az új jogszabályokról, azt válaszolta: “nem igaz, hogy nem érdekel a véleményük. … Azt gondolják, annál tökéletesebb a demokrácia, minél nagyobb hangsúllyal vehetnek részt a döntéshozatalban.”

Címkék: Belföld