Akár jégeső is lehet

Pénteken záporra, zivatarra, sőt az ország déli részén akár jégesőre is számíthatunk. Az OMSZ narancs riasztást adott ki, de a nap folyamán akár a legmagasabb, piros riasztást is kiadhatják az ország keleti részére.

A pénteki nap folyamán a keleti országrészben is megnövekszik a felhőzet, általában erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. Inkább csak a késő délutáni órákban, délnyugaton lehet kevesebb felhő. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatarban felhőszakadás, jégeső is lehet. Az Alföldön kialakuló heves zivatarokat felhőszakadás, jégeső és hevesebb szélvihar kíséri.

A délies irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz, de a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.

Narancs riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a pénteki napra vonatkozóan narancs (másodfokú) riasztást adott ki, egészen éjfélig. Ennek értelmében Közép-Magyarországon, Dél-Dunántúlon, Észak- és Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon heves zivatar várható, amelyet intenzív csapadék (30-50 milliméter csapadékkal), erős vihar (90 km/h fölötti széllökés) vagy legalább 2 cm nagyságú jég kísérhet.

Hétvégére lehűl

A hétvégén hidegfront érkezése várható, a hőmérséklet pedig 5-6 fokkal is csökkenhet.

Szombaton a változóan felhős ég mellett jelentős csapadék még nem valószínű. Vasárnaptól kezdve egy mediterrán ciklon hatására többnyire erősen felhős lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, eleinte zivatar is kialakulhat lokálisan felhőszakadás, jégeső kíséretében.

Bővebb időjárási előrejelzésekért kattintson az fn.hu Időjárás oldalára>>>

Címkék: Belföld