Pintér rendet tett

A rendőrség számára megfogalmazott célkitűzés megvalósult, eredményt hozott – jelentette ki a belügyminiszter.

Pintér Sándor arra a kormány azon ígéretére utalt, hogy két hét alatt rendet tesznek. A belügyminiszter szerint egy éven belül sikerrel járhat az a célkitűzés is, hogy megvalósuljon egy élhetőbb Magyarország. Pintér a rendőri erőktől azt várta el, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen, a felderítési mutató nőjön, s ez a vállalás eredményes volt – mondta.

Hiába volt árvíz, rendkívüli helyzet, a rendőri erők ott voltak a borsodi falvakban. A rendőri jelenlét megakadályozta, hogy főként a kistelepüléseken, és azokban a falvakban, ahol eddig nem voltak rendőrök, bűncselekmények történjenek – tette hozzá.
Nem azt ígérték, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, vagy az országban nem lesz több bűncselekmény, ugyanis véleménye szerint a bűnelkövetés és a szervezett bűnözés is a demokrácia velejárója, de nem mindegy, hogy milyen mértékben – mondta. Egy svéd-svájci mintára szeretné konszolidálni a bűnelkövetések számát. Megjegyezte, tíz elkövetett bűncselekményből hetet sikeresen tudnak felderíteni, s ez kiváló eredménynek számít.

Az árvízi védekezés és a Borsod megyei megerősített szolgálat ellenére más megyékben is zajlottak akciók, így egy országos razzia keretében, június 2-án 206 körözés alatt álló embert fogtak el, 30 bűnelkövetőt pedig tetten értek. Pintér Sándor közlése szerint június 29-e után értékelik, hogy az új kormány felállása óta eltelt egy hónap alatt milyen eredményeket ért el a rendőrség.

Címkék: Belföld