Hét halott Szentesnél

Árvízi védekezésről hajtott hazafelé egy rendőröket szállító busz, amikor egy mikrobusszal karambolozott. Heten a helyszínen életüket vesztették, egy embert életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A baleset a 45-ös főúton történt Szentes és Kunszentmárton között. A rendőröket szállító buszban 37-en utaztak, Borsodból szállították őket haza, ahol az árvízi védekezésben vettek részt. A mikrobuszban nyolc magyar állampolgárságú személy ült – az első hírek még török és román állampolgárokról szóltak.

Eddig tisztázatlan okból a mikrobusz áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött a busszal – tájékoztatta az fn.hu-t Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kisbusz utasai közül heten a helyszínen életüket vesztették, a nyolcadik személyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították kórházba. A rendőrök közül tízen szenvedtek sérüléseket – tette hozzá az alezredes.

A híradások korábban hat halottról számoltak be. Pál János az fn.hu-nak elmondta: a holtestek kiemelése után, a mikrobusz szétbontása után találták meg a hetedik áldozat testét.
A mikrobusz az ütközés során a felismerhetetlenségig összetört, majd megpördült az úton, az autóbusz eleje összeroncsolódott, a jármű mintegy két méterre állt meg egy fától. A helyszínre két tűzoltóautó érkezett – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre. A helyszínen teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat.

A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos – mondta Gyenes Ágota, a kórház orvos igazgatója az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a súlyos sérültek egyike nyílt alkartörést szenvedett, őt Szegedre szállítják tovább műtétre, a másik embernek eltört az orrcsontja, neki nincs szüksége műtétre. A többiek könnyű sérüléseket – zúzódásokat, kisebb vágásokat – szenvedtek, őket ellátták.