Sorra szúrta az utasokat egy nő

Több embert megkéselt egy éjszakai vonaton egy nő Kínában. Az alvó emberekre támadt, így összesen kilenc utast sebesített meg - értesült több honlap.

A rendőrség közlése szerint a 40 év körüli nő fülkéről fülkére járva szurkálta meg a pihenő utasokat. A sikoltozásra rohantak ki többen a folyosóra, és leteperték a támadót.

Valószínűleg sokan súlyosan megsérülte, de egyelőre nem tudni, milyen állapotban vannak a súlyos sebesültek. A Dongbej nevű kínai hírportál közlése szerint a vonat útközben megállt egy kisvárosnál, a helyszínre érkező orvosok vették kezelésbe az áldozatokat.

Ez az eset, ami a sokadik ámokfutás Kínában néhány hónapon belül, ugyanazon a napon történt, amikor gépfegyverrel és pisztollyal lövöldözött egy bank biztonsági őre Hunan tartomány Jungcsou városának bírósági épületében. Az ámokfutó három bírót megölt, további három embert megsebesített, majd végzett önmagával. A 46 éves támadó elméje állítólag azért borult el, mert igazságtalannak tartotta a három évvel ezelőtti válásakor meghozott bírósági döntést a vagyonmegosztásról.