Indul a Budapesti Nyári Fesztivál

Több mint száz elképesztő program hat különleges helyszínen - ezzel csábít idén a Budapesti Nyári Fesztivál. A programkavalkád három hónapon át zajlik majd, zenei koncertektől a színházi előadásokon át a gyerekműsorokig itt mindenki találhat kedvére valót. Ráadásul jelentős szálláskedvezmények is várják a látogatókat!

A fővárosban izgalmasnak ígérkezik az idei nyár. Képzeljük csak el: napközben kellemes séták a belvárosban vagy a város parkjaiban, korai vacsora egy hangulatos kisvendéglőben, s már kezdődhetnek is az esti kulturális programok. A nap végén még az éjszakai Budapest nyüzsgő forgatagában is elmerülhetünk.

A vidékről érkezőknek pedig nincs is más dolguk, mint kiszemelni néhány jó programot, s aztán megváltott jegyükkel kiválasztani egyet a 40 budapesti szálloda közül. A „Szimplán egy duplát” elnevezésű akciónak köszönhetően ugyanis idén nyáron a fesztivállátogatók az egyágyas szobák áráért kétágyas szobát vehetnek igénybe. Így nem kell spórolniuk sem a társasággal, sem az eltöltött éjszakák számával…

A Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadokon – ahova hajóval is érkezhetünk – egyedi hangulat várja a nézőket. A csillagfény a színes reflektorokkal randevúzik. A Margitszigeten szabadtéri világpremiert is tartanak: Tim Rice Sakk című musical koncertje igazi csemegének ígérkezik. Eredeti nyelven élvezhetjük a szláv operairodalom remekét, Muszorgszkij Borisz Godunovját. Itt lesz a Robin Hood magyar ősbemutatója, és a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című produkciójának századik, jubileumi előadása. Idén ismét látható lesz Elton John és Tim Rice híres musicale, az Aida.

A Fővárosi Állatkertbe nemcsak napközben érdemes betérni. A Zenés Állatkerti Esték koncertjein a jazz, a dixieland, a népzene és a klezmer kiválóságai lépnek fel, Sebestyén Márta, Palya Bea és a Benkó Dixieland Band is ott lesz. A koncertek előtt a látogatók a tóparti naplementében gyönyörködhetnek, gyertyafénynél vacsorázhatnak, vagy épp a pálmaházi cukrászda teraszán múlathatják az időt.

A Városliget másik vonzó helyszíne a Vajdahunyadvár, ahol a klasszikus zene kedvelői találhatnak jó programot maguknak: Beethoven-, Vivaldi-, és Mozart-Haydn est is várja az érdeklődőket, s különlegességnek ígérkezik a 100 tagú cigányzenekar fellépése is.

Az operakedvelők sem maradnak program nélkül a nyáron: az Operaház augusztusban Verdi A Trubadúrjával és Puccini Bohéméletével várja a látogatókat. A fővárosi nyár különleges helyszíne a Hilton Dominikánus udvar, ahol pazar panoráma emeli a kulturális programok fényét. Táncos Latin est, a Duna művészegyüttes Folklór estje és a Budapest Klezmer Band is várja a nézőket.

Mindez csak némi ízelítő a Budapesti Nyári Fesztivál gazdag kínálatából. Az érdeklődők a www.budapest-regio.hu és a www.budapestkultura.hu oldalon mindent megtudhatnak a helyszínekről és a programokról, s itt találhatják a kedvezményeket adó szállodák pontos listáját is.

Címkék: PR-cikkek