Orbánt faggatja a kultúrfelelős Szőcs

Orbán Viktor leendő miniszterelnöknek írt levélben tiltakozik, és aláírásokat gyűjt Szőcs Géza, a kulturális ügyekért felelős államtitkári poszt várományosa, mivel a tervek szerint a külföldi magyar kulturális intézeteket felügyelő Balassi Intézet elkerülne a kulturális tárcától - tudatta a Népszabadság.

Szőcs Géza a lapnak elmondta, hogy egyelőre civilnek és nem politikusnak tartja magát. Tehát levelét magánlevélnek szánta, közlését ezért helyteleníti.

Szerinte a levél “technikai és gyakorlati, nem politikai jellegű”. “Ez megfelel a megszokott és normális, kormányzaton belüli érdekérvényesítő technikának. Politikai üzenete nincs, túldimenzionálása helytelen és fölösleges, ezért nem is kívánok többet mondani erről” – tette hozzá.

“A leendő kormány egy “bizarr elképzelése” ellen gyűjt aláírást a kulturális ügyekért felelős államtitkári poszt várományosa, az erdélyi költő, aki az ellen tiltakozik, hogy a Balassi Intézet a Navracsics Tibor által vezetett közigazgatási tárcához kerüljön” – összegez a lap.

Címkék: Belföld