Kattintásnyira a fejlődés lehetősége

34 európai ország mikro-, kis- és közepes vállalkozásait, kezdő és haladó exportőreit, innovatív K+F cégeit, valamint egyetemekeit, kutatóit hozza össze az Enteprise Europe Network üzleti partner kereső szolgálata. Az egymásra találást online adatbázis, találkozó-szervezés és cégre szabott tanácsadás is segíti.

Az Enteprise Europe Network naponta új profilokkal frissülő online adatbázisában jelenleg több mint 4000 ajánlatot és igényt találhatnak a potenciális partnerek. A kínálati oldalon nemcsak a piacképes, kidolgozott innovatív technológiák és termékek jeleníthetőek meg, hanem azok is, amelyek még továbbfejlesztésre várnak. A keresleti oldalon pedig az innovatív technológiai megoldásokat, vagy know-how-t kereső cégek igényei sorakoznak.

Üzletember-találkozók, technológiatranszfer rendezvények szervezésével is támogatja a leendő üzleti partnerek, cégek és szervezetek jövőbeni együttműködését. Aki bekapcsolódik, innovációs együttműködésekben vehet részt, technológiai platformokhoz, konzorciumokhoz és nemzetközi hálózatokhoz csatlakozhat, valamint nemzetközi kutatási együttműködések (FP7) részese lehet.

Személyes üzleti találkozók

A nemzetközi együttműködéseket és az EU-s piacon való aktív részvételt a különböző iparágak képviselői számára szervezett bel- és külföldi üzletember-találkozókkal segítik az Enteprise Europe Network szakemberei. Különleges kapcsolatbővítési lehetőségeket is kínálnak, különböző rendezvényeken. Ilyenek a nemzetközi szakvásárokkal, szakkiállításokkal egy időben szervezett találkozók, ahol a résztvevők előre egyeztetett kétoldalú megbeszéléseken tárgyalhatnak potenciális partnereikkel.

A kiutazó üzletember-delegációk számára pedig cégre szabottan keresi meg az Enteprise Europe Network azokat a külföldi vállalatokat, melyekkel eredményes üzleti partneri viszonyba kerülhetnek.

Bekerülés az ingyenes online cégadatbázisokba

Az Innovációs partnerkereső adatbázis hatékonyan támogatja a fejlett technológiák hasznosítását a nemzetközi piacokon,., használata ingyenes. Az érdeklődők úgy részesülhetnek a szolgáltatásból ha kitöltik a http://www.enterpriseeurope.hu/szolgaltatasaink/partnerkereses oldalon található nyomtatványokat. Először egy kérdőívet kell megválaszolni (EOI), amely egyben a kapcsolatfelvétel szabályait is rögzíti, majd a jelentkező adatlapon jellemezheti technológia kínálatát (TO) vagy technológia igényét (TR). Az Enterprise Europe Network munkatársai szívesen segítenek a kitöltésben.

Az Üzleti partnerkerső adatbázis azon cégek számára hasznos, akik üzleti együttműködést keresnek. A már regisztrált cégek partnerkereső szándéka számos országban megjelenik, így jó eséllyel találhatják meg potenciális üzletfeleiket. A partner-keresést igénylő cég a TEÁOR számmal (NACE Code) kiválasztott tevékenységen kívül megjelölheti az együttműködés fajtáját, vagy a célországot is, ahová kiterjesztené tevékenységét. A keresőrendszer a megadott kulcsszavak alapján működik, és találat esetén automatikusan értesíti az Enterprise Europe Network magyarországi munkatársát, aki felveszi a kapcsolatot az érintettekkel.

Az Enteprise Europe Network az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának egyetlen vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Egyedülálló földrajzi lefedettséggel és tevékenységi körrel fog össze közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet az EU tagállamokban, a tagjelölt országokban és az EFTA országok területén.
További információ: www.enterpriseeurope.hu

Címkék: PR-cikkek