Az ellenzék Orbán Viktor programjáról

Mesterházy szerint ebből az iránytűből a tű hiányzik. A Jobbik szerint közhelyparádé a dokumentum.

Mesterházy Attila szerint a Fidesz kormányprogramja a nemzeti szemfényvesztés programja. A szocialista frakcióvezető a kormányprogram országgyűlési vitájában kedden úgy fogalmazott: az illuzionisták a cirkuszban szórakoztatóak, a parlamentben viszont életveszélyesek.

Úgy látja: még mindig nincs kormányprogram. Lehet, hogy ez egy iránytű, de akkor a tű hiányzik belőle – utalt vissza Orbán Viktor expozéban elhangzott hasonlatára.

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint unos untalan elismételt paneleket tartalmaz a leendő kormány programja, melyet “közhelyparádénak”, “üres kívánságlistának” nevezett. A Jobbik vezérszónoka a kormányprogram keddi parlamenti vitájában kifejtette: az egész 85 oldalas program egy bevezető, melynek nincs tárgyalása és nincs befejezése.

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormányprogram egy jókívánság-gyűjtemény, amelyből nem világos, hogy milyen Magyarországot akar a Fidesz-kormány 4 év múlva. Schiffer András szerint ugyanakkor a “helyzetértékelés” tartalmaz fontos megállapításokat is.