Az MSZP és a Jobbik is ragaszkodik a nemzetbiztonsági bizottsághoz

A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor minősíthetetlennek nevezte az ellenzék hozzáállását.

Az MSZP határozott álláspontja, hogy az eddigi tradíciók alapján a legnagyobb ellenzéki frakciót illetné meg a költségvetési és a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztja – közölte Mesterházy Attila pénteken.

Az MSZP frakcióvezetője a parlament alakuló üléséről szóló utolsó egyeztetés után újságíróknak azt mondta: “arra várunk, hogy az Országgyűlés elnöke tegyen javaslatot a bizottsági struktúrára, tegyen javaslatot a bizottsági struktúrán belül a különböző elnöki, alelnöki posztok szétosztására”.

A Jobbik továbbra is igény tart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának vezetésére – közölte Vona Gábor, a párt elnöke, miután véget ért a parlament alakuló üléséről szóló frakcióközi egyeztetés pénteken. Vona Gábor elfogadhatatlannak nevezte az MSZP azon igényét, hogy mind a költségvetési, mind pedig a nemzetbiztonsági bizottságot a szocialisták akarják vezetni.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor minősíthetetlennek nevezte a parlamenti egyharmad hozzáállását a kétharmados többség gesztusaihoz. “Ma a magyar Országgyűlésben azt fogjuk kezdeményezni, addig nem megyünk haza, amíg nem alakulnak meg a bizottságok, nem kezdődhet el az a szakmai munka, amely feltétele az általunk benyújtott törvények tárgyalásának” – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a parlament alakuló üléséről szóló utolsó egyeztetés után újságíróknak.