Európai társkereső szolgálat a cégeknek

Az Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat, mely az egyetlen az Unió Bizottsága által támogatott hálózat, mely a kis-és középvállalkozások üzleti kapcsolatépítését segíti elő, azt tűzte zászlajára, hogy elősegíti az európai cégek üzleti kapcsolataik kialakítását közös pályázatokban való részvételt, innovációs együttműködések fejlesztését.

Az Enterprise Europe Network közreműködésével valósul meg a közeljövőben egy szlovén-magyar együttműködés is.

2010. május 10. 12:30

Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
Az Enterprise Europe Network magyarországi hálózata nemzetközi vállalkozásfejlesztési intézetekkel is kialakít partnerkapcsolatokat a magyar cégek nemzetközi üzleti kapcsolatainak elősegítésére.

A határmenti országokkal kialakítandó együttműködések hangsúlyosak. Az Innostart és az ITD Hungary Zrt. Enterprise Europe Network irodái a szlovén Jozef Stefan Institute Technology Transfer Office-val együttműködve számos területen dolgozhatnak együtt, így biztosítva kapcsolódási lehetőségeket a szlovén és magyar cégeknek. Az Intézet feladatai közé tartozik a szlovén cégek fejlesztéseinek népszerűsítése, fejlesztési partnerek, üzleti kapcsolatok elősegítése az egészségügy (e-Health), az élelmiszeripar, az informatikai alkalmazások, a nanotechnológia, a környezetvédelem, illetve az ICT szektor területén.

A sok éves tapasztalattal rendelkező szlovén intézet technológia transzfer gyakorlatából, kapcsolatépítési rendszeréből az innovációs szervetekkel, cégekkel, számos hasznos gyakorlati példa áttehető a magyar gyakorlatba. A A magyar-szlovén együttműködés közösen szervezett céglátogatásban, üzletember találkozóval, innovációs technológiák cseréjével és EU-s projektekben való közös részvétellel valósul meg.

Partnerre találtak

Az Enterprise Europe Network magyar hálózata és a Jozef Stefan Institute Technology Transfer Office szakmai együttműködésének első közös eseménye lesz a e a Budapesten 2010. május 27-én megrendezésre kerülő Magyar-szlovén együttműködési nap az e-Health területén. Az egy napos rendezvény célja a magyar-szlovén partnerkapcsolatok elősegítése az infokommunikációs technológiák orvostudományi alkalmazásai területén:

Célcsoport:
• magyar és szlován vállalkozások, egyetemek, kutatók
• a régió országainak érdeklődő szervezetei (Ausztria, Szlovákai, Csehország, Lengyelország, Horvátország, Románia)

Az esemény szervezésében az Enterprise Europe Network és szlovén partnere mellet részt vesz a INNOREG és az IVSZ is.

További információ itt http://www.enterpriseeurope.hu/rendezvenynaptar/ehealth-uzletember-talalkozo található.

Címkék: PR-cikkek