Előállították Stohlt

Otthonában előállították Stohl Andrást, mert azt gyanítják, hogy súlyos balesetet okozott hajnalban Budapest és Fót között. Ezt szemtanúk is megerősítették. Miután vért vettek tőle, délben hazaengedték.

Ennek kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csak annyit közölt, hogy “egy 43 éves fóti férfit, S. Andrást előállítottak egy 4 óra körül történt balesettel összefüggésben”.

Kovács Viktória a baleset körülményeiről azonban elárulta, hogy a karambolt okozó autó Budapestről Fót irányába haladt, amikor egy bevásárlóközpontnál levő körforgalomnál áttért a szemközti sávba. Ekkor két másik járművel ütközött, majd elhagyta a helyszínt.

Az egyik kocsiban egy ember súlyosan, míg a másikban szintén egy utas könnyebben sérült. Ő azt nyilatkozta, hogy amikor Stohl kiszállt az autóból, “láthatóan ittas volt” és meg sem kérdezte, hogy vannak, “csak kért egy cigarettát”.

Egy másik asszony is alátámasztotta ezt és hozzátette, hogy a kocsiban lévő édesapját a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből és combnyaktörést szenvedett, ezért jelenleg műtőben van.

A történtek után előállították vérvételre, majd meghallgatták a színész-műsorvezetőt, akit délben már hazaengedtek. Nemsokára pedig a szakértői vélemény is megérkezik arról, hogy részegen vezetett-e.

Stohl András 2003 óta tagja a Nemzeti Színház társulatának, ezért a színház vezetősége is reagált az eseményekre: “A Nemzeti Színház vezetősége sajnálattal értesült Stohl András autóbalesetéről, és a baleset sérültjeinek mihamarabbi felépülést kíván”. Azt is hozzátették, hogy ezen túl mást nem kívánnak közölni.

2002 júliusában már történt hasonló eset. Akkor súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a színészt, miután a 30-as úton, Aszód és Gödöllő között felborult autójával. Hármat pördült, és a tetejére borulva egy árokban állt meg.

Később a rendőrség közölte, hogy “közepes alkoholos befolyásoltság állapotában volt a baleset idején”.
A bíróság végül 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.