Több száz embert kitelepítettek Pakson

Elvágtak egy gázvezetéket a főutca rekonstrukciójának munkálatai közben csütörtök reggel Pakson, emiatt több száz embert kitelepítettek.

Az MTI helyszínen kapott információi szerint reggel 8 óra körül egy gerincvezetéket vágtak el. A környéken élőknek és dolgozóknak el kellett hagyniuk otthonukat, illetve munkahelyüket, kiürítették egyebek mellett a rendőrséget és a polgármesteri hivatalt is. Körülbelül száz fogyasztónál pedig egy órán át szünetelt a gázszolgáltatás.

Varga Ivett, az E.ON sajtóreferense elmondta, hogy az előzetes információkkal ellentétben nem 90, hanem 110 milliméter átmérőjű gerincvezetéket szakított el a földmunkák során egy gép. A kivitelezést megelőző közműegyeztetés megtörtént, de az előírt szakfelügyeletet nem kérte az építő cég – tette hozzá.

A tűzoltóság vízsugárral elegyítette a kiömlő gázt, hogy megakadályozza az esetleges robbanást. Az E.ON munkatársai pedig elzárták a gázt.

A vezeték átvágása után két órával mindenki visszamehetett az otthonába, a munkahelyére, nem sokkal később pedig a közlekedés is helyreállt a Dózsa György utcában, amelynek felújítása márciusban kezdődött meg és augusztusig tart. A munkát az önkormányzat megrendelésére a Teerag-Asdag Kft. végzi.