Zsarolóbandát fogtak Veresegyházon

Mintegy másfélmillió forint kárt okoztak egy veresegyházi kávézóban annak a bűnbandának a tagjai, akiket nemrégiben vett őrizetbe a rendőrség. A banda védelmi pénzt követelt a tulajdonostól.

A tulajdonos nem fizetett, ezért szétverték vendéglátóipari egységét – közölte a rendőrség kedden a honlapján. A közlemény szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat zsarolás, valamint más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, fogva tartásuk mellett, G. György és társai ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint G. György megfenyegette a sértettet, hogy ha nem fizet “védelmi” pénzt veresegyházi kávézója után, akkor még aznap “megdöglik” a családjával együtt. A sértett nem fizetett, ezért a kávézóját – az épületet és a berendezést – megrongálták.

Az eljárás során kiderült az is, hogy ugyanezek az elkövetők márciusában többször megfenyegettek egy erdőkertesi férfit, akit arra akartak rávenni, hogy fizessen 600 ezer forintot saját autója után, mert ha nem teszi, akkor neki és a családjának is komoly baja esik.

A közlemény szerint G. György jelenleg más ügyben előzetes letartóztatását tölti, két társát Erdőkertesen fogták el. A házkutatás során több, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyat is lefoglaltak.