Hogyan hódíthatók meg az európai piacok?

Létezik egy szervezet, amely az európai vállalkozások versenyképességének növelését tűzte a zászlajára. Ingyenes tanácsadást nyújt cégeknek, valamint a partnerkeresésben és az EU piacainak meghódításában segít. Az Enterprise Europe Network Közel 600 hasonló hálózatot fog össze.

Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magyar szakértőik minden innovatív vállalkozásnak a rendelkezésére állnak, amely ötleteik megvalósításához szaktanácsra szorul, vagy épp nemzetközi piacra lépne, üzlettársakat keres más uniós tagországokban, esetleg a finanszírozási lehetőségekről szeretne tájékozódni.

Az Enterprise Europe Network tudása, kapcsolatai és a szakértelme felhasználásával összegyűjti és strukturálja a vállalkozások fejlesztését segítő információkat. Céljuk, hogy ösztönözzék az exportot, és megismertessék a hazai vállalkozásokat a lehetőségekkel. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarország valamennyi régiójában felkereshetik központjaikat. Minden országban azonos, egységesen magas színvonalú szolgáltatásokkal várják őket tanácsadók. Emellett a partnereiknek is köszönhetően mindig naprakész EU-s információkkal látják el a vállalkozásokat.

Partnert keresnek a magyar cégeknek

Azokat a hazai kutatási központokat, egyetemeket, spin-off cégeket, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatják, amelyek tanácsot kérnek üzleti lehetőségeikről, üzleti partnereket keresnek, vagy épp forrásokat keresnek a fejlődéshez, bővíteni szeretnék ismereteiket. Az Enterprise Europe Network segítségével a hozzájuk forduló vállalatok akár nemzetközi szintűvé is fejlődhetnek.

A fejlettebb, exportképes cégeket exporttevékenységgel kapcsolatos információkkal látják el, bevezetik például az alapanyag-beszerzés, a technológia, a bérmunka, a marketing, illetve a nemzetközi együttműködés rejtelmeibe. Az európai szintű innovációs partnerkereső adatbázisban rögzítik a vállalkozás adatait, így sok európai céggel és szervezettel léphet kapcsolatba. Az egyes piaci szereplők az Üzleti partnerkereső adatbázisban (BCD) és az Innovációs partnerkereső adatbázisban (BBS) „vadászhatnak” partnerekre. A BBS-hez kapcsolódó AMT hírlevél pedig a mindig naprakész tájékozódást szolgálja.

Az európai hálózat révén a cégek részt vehetnek az Európai Unió FP7 kutatási keretprogramjainak pályázataiban is. A hálózathoz tartozó üzleti, kutatási és ipari hátterű szervezetek hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a kkv-k támogatásában, ezeknek az ismereteire és gyakorlati tapasztalatára épülnek a kínált szolgáltatások.

A tanácsadás ingyenes

A hálózat magyar tagjai tájékoztató rendezvényeket, képzéseket, partnerkereső rendezvényeket és szakmai tanulmányutakat szerveznek.

Az üzletfejlesztési tanácsadás ingyenes, és a szolgáltatás része a vállalkozásfejlesztési, az export-, az innovációs és a K+F pályázati tanácsadás. Szakterületenként specializálódott munkatársak várják az érdeklődőket, és hatékony megoldásokat kínálnak az egyedi igényekre.

Címkék: PR-cikkek