Felajánlotta lemondását az MSZP elnöksége

Nem lemondott, csak felajánlotta lemondását az MSZP elnöksége.

Lendvai Ildikó bejelentette, hogy lemond az MSZP elnöki posztjáról és a pártelnökség is felajánlja lemondását a kongresszusnak. Az MSZP elnöke pártja nevében gratulált az új kormánynak vasárnap esti sajtótájékoztatóján, miután kijelentette, eldőlt, hogy kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP az új Országgyűlésben.

Mesterházy Attila szerint az MSZP komoly vereségen van túl a két parlamenti választási forduló után. A szocialisták listavezetője kiemelte: az MSZP-nek fel kell készülnie az ellenzéki szerepre.
Mint mondta: a Fidesznek óriási felelőssége, hogy kétharmaddal irányítja az országot. Mesterházy közölte: az MSZP, mint a legnagyobb ellenzéki párt, elvárja a Fidesztől, hogy nemzeti sorskérdésekben konzultáljon.

Dodonai döntésként jellemezték a közrádióban megszólaló politiológusok, hogy a júniusi kongresszuson az MSZP elnöksége felajánlja lemondását. Az elemzők szerint ugyanis az utánpótlásgondokkal küzdő MSZP-ben nem biztos, hogy az elegánsnak tűnő gesztust a kongresszus elfogadja, ráadásul sok múlhat még azon is, mit mond Gyurcsány Ferenc.

Címkék: