Az Enterprise Europe Networkről

Létezik egy szervezet, amely az európai vállalkozások versenyképességének növelését tűzte a zászlajára. Ingyenes tanácsadást nyújt cégeknek, valamint a partnerkeresésben és az EU piacainak meghódításában segít. Az Enterprise Europe Network Közel 600 hasonló szervezetet fog össze.

Különleges szerepet tölt be az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata, az Enterprise Europe Network. Az európai vállalkozások versenyképességének növelését támogató szervezet egyedülálló földrajzi lefedettséggel fog össze közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó hálózatot.

Az Enterprise Europe Network Magyarországon – Kapu az európai üzlet világába

Az Enterprise Europe Network magyar hálózatának szakértői örömmel adják át tapasztalataikat mindazon innovatív vállalkozásoknak, melyek ötleteik megvalósításához szaktanácsra tartanak igényt, nemzetközi piacra lépnének, üzlettársakat keresnek más uniós tagországokban, vagy a finanszírozási lehetőségekről szeretnének tájékozódni.

Céljaink – Versenyképesen az Uniós piacokon

Az Enterprise Europe Network tudása, kapcsolatai, szakértelme révén összegyűjti és strukturálja a vállalkozások fejlesztését szolgáló információkat. Legfontosabb célunk, hogy ösztönözzük az exportot, megismertessük a hazai vállalkozásokat a rendelkezésükre álló lehetőségekkel, és támogassuk azok minél szélesebb körű felhasználását.

Az Enterprise Europe Network magyarországi hálózata – Üzletfejlesztés karnyújtásnyira

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarország valamennyi régiójában felkereshetik az Enterprise Europe Network központjait. Bárhová is fordulnak, mindenhol azonos, egységesen magas színvonalú szolgáltatásokkal várják őket tanácsadóink.

Partnereink – Szakértelem és naprakész információk

Partnereinknek is köszönhetően mindig naprakész Európai Uniós információkkal és széles körű üzletfejlesztési ismeretekkel tudjuk támogatni a hozzánk forduló vállalkozásokat.


Céljaink – Versenyképesen az Európai Uniós piacokon

Az Enterprise Europe Network tudása, kapcsolatai, szakértelme révén összegyűjti és strukturálja a vállalkozások fejlesztését szolgáló információkat. Legfontosabb célunk, hogy ösztönözzük az exportot, megismertessük a hazai vállalkozásokat a rendelkezésükre álló lehetőségekkel, és támogassuk azok minél szélesebb körű felhasználását az alábbi részterületeken:

Vállalkozásfejlesztés

Azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatjuk, melyek képviselői üzleti lehetőségekről kívánnak tájékozódni, tanácsadásra lenne szükségük, forrásokat keresnek a fejlődéshez, bővíteni szeretnék az ismereteiket, vagy üzleti partnereket keresnek. Küldetésünk, hogy a hozzánk forduló vállalatok nemzetközi szintűvé fejlesszék működésüket.

Az európai piacok meghódítása

A fejlettebb, exportképes cégeket az exporttevékenységgel kapcsolatos információk (pl. alapanyag-beszerzés, technológia, bérmunka, marketing, nemzetközi együttműködés, partnerkeresés, stb.) beszerzésében támogatjuk. Célunk, hogy ezek a vállalatok átfogó szolgáltatásaink révén készek legyenek az Európai Unió egységes belső piacának meghódítására és a sikeres nemzetközi együttműködésre.

A technológia-transzfer támogatása

A mikro-, kis- és középvállalatok innovatív technológiáinak hasznosítását kívánjuk elősegíteni. Az európai szintű innovációs partnerkereső adatbázisban rögzítjük vállalkozása adatait, így sok európai céggel és szervezettel léphet kapcsolatba. Kiemelt figyelmet fordítunk a partnerkeresésre, valamint a különféle együttműködési, finanszírozási és pályázati lehetőségek bemutatására is.

Nemzetközi K+F együttműködések elősegítése

Meglévő európai hálózatunk révén Ön új partnereket, forrásokat találhat és részt vehet az Európai Unió FP7 kutatási keretprogramjainak pályázataiban. Törekvésünk, hogy a hazai kutatási központokat, egyetemeket, spin-off cégeket segítsük eredményeik piaci hasznosításában. Támogatjuk Önt, hogy a nemzetközi együttműködések segítségével megvalósíthassa saját innovatív fejlesztéseit, vagy részt tudjon venni FP7 projektekben.

Szolgáltatásaink

Az Enterprise Europe Network hálózatához tartozó üzleti, kutatási és ipari hátterű szervezetek hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatásában. E szervezetek ismereteire és gyakorlati tapasztalatára épülnek a hálózat üzletfejlesztési szolgáltatásai, melyek a kkv, a kezdő és haladó exportőrök, az innovatív K+F cégek, valamint az egyetemek és a kutatók üzleti céljainak megvalósításához nyújtanak segítséget

Tanácsadás

Az Enterprise Europe Network térítésmentes üzletfejlesztési tanácsadással áll ügyfelei rendelkezésére. A sokrétű szolgáltatás részét képezi a vállalkozásfejlesztési tanácsadás, az exporttanácsadás, az innovációs tanácsadás és a K+F pályázati tanácsadás. A hálózat szakterületenként specializálódott munkatársai hatékony megoldásokat kínálnak az egyedi igényekre.

Rendezvények

A hálózat magyar tagjai négy fő területen szerveznek a hazai vállalkozók ismereteinek és üzleti kapcsolatainak bővítését segítő rendezvényeket. A tájékoztató rendezvényeket, képzéseket, partnerkereső rendezvényeket és szakmai tanulmányutakat a különböző célcsoportok igényeinek figyelembevételével szervezzük.

Partnerkeresés

Az Enterprise Europe Network megbízható partnerkereső adatbázisok működtetésével támogatja ügyfeleit a potenciális hazai és külföldi üzleti partnerek felkutatásában. Az egyes piaci szereplők az Üzleti partnerkereső adatbázisban (BCD) és az Innovációs partnerkereső adatbázisban (BBS) kereshetnek céljaiknak és igényeiknek megfelelő partnerkapcsolatokat. A BBS adatbázishoz kapcsolódó AMT hírlevél a mindig naprakész tájékozódást szolgálja.

További információk!

Címkék: PR-cikkek