Kezdődik a modellgyilkosság pere

Ma kezdődik meg a Győri Városi Bíróságon a bőnyi állatmenhely egykori vezetője, a brit állampolgárságú Eva Rhodes meggyilkolása ügyében indult per tárgyalása.

Korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint a 30 éves, ózdi A. Csaba alkalmi munkásként dolgozott a bőnyi állatmenhelyen, amelynek vezetője a 65 éves, magyar származású brit állampolgár, Eva Rhodes volt.

A férfi 2008 őszén a munka jellege és az általa lekezelőnek tartott bánásmód miatt elhatározta, hogy megválik munkahelyétől. Többször jelezte távozási szándékát, és kérte munkabérének kifizetését, de az asszony halogatta a kifizetést.

Amikor A. Csaba egyszer azt látta, hogy az asszony tüzet rak az udvaron, odament hozzá és ismét szóba hozta a munkadíjat. Állítása szerint Eva Rhodes ekkor szidalmazni kezdte és megütötte őt. A férfi viszonozta az ütést, majd a már földön fekvő asszonyt egy fejszenyéllel fejbe ütötte. Miután észlelte, hogy a nő meghalt, a holttestet a parázsló tűzbe húzta.

Hajnalban a csontmaradványokat talicskába rakta és a szemközti telken elásta. Reggel körülnézett a házban, az irodában, majd a nő laptopjával és a táskájában talált 7 ezer forinttal Budapestre utazott.

A nyomozás során a DNS-vizsgálat egyértelműen igazolta, hogy a megtalált csontok Eva Rhodestól származnak.