MSZP: rossz hírek a Fidesz titkos kormányprogramjában

Az MSZP szerint a Fidesz "kiszivárgott titkos kormányprogramja" több rossz hírt is tartalmaz, és antidemokratikus dolog, hogy a tervezett intézkedések csak a parlamenti választások után derülnek ki.

Az MSZP szerint a Fidesz “kiszivárgott titkos kormányprogramja” több rossz hírt is tartalmaz, és antidemokratikus dolog, hogy a tervezett intézkedések csak a parlamenti választások után derülnek ki.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján ezekre példaként említette az eva, az ekho, és az őstermelői adózás megszüntetéséről, az adójóváírás eltörléséről, illetve a tételes egészségügyi hozzájárulás bevezetéséről szóló sajtóhíreket.

Ezek közül az evát emelte ki, amelyről azt mondta: ez az adózási forma jó volt az egyéni és a társas vállalkozásoknak, leegyszerűsítette az adózást, segített a gazdaság kifehérítésében és az Európai Unió is elfogadta.

Véleménye szerint az eva megszüntetése adóelkerülésre ösztönöz és csökkennének emiatt az adóbevételek.

A szóvivő emlékezetett arra: az MSZP szerette volna, ha miniszterelnök-jelölti és szakpolitikai vitákon derültek volna ki a Fidesz programjának részletei, mivel azonban a párt ettől elzárkózott, a nyilvánossághoz fordulnak, hátha ezzel ki lehet kényszeríteni az információkat.

Budai Bernadett a rossz hírek közé sorolta, hogy Martonyi János “semlyemzsinórt küldött” a külügyminisztériumi dolgozók egy részének, amikor azt mondta, hogy elkötelezettebb apparátusra van szükség.

Kitért arra, azt kérdezik Meggyes Tamás esztergomi polgármestertől, hogy lemond-e a világhálóra felkerült videó miatt, amelyen – szavai szerint – “fiatalok társaságában marihuánát szív”. A szóvivő megdöbbentőnek nevezte a képsorokat és azt kérdezte a politikustól, elismeri-e hogy használt, illetve ma is használ illegális drogokat.

A szóvivő nem tudott részleteket mondani arról a szintén az internetre felkerült hangfelvételről, amelyen Szanyi Tibor képviselőjelölt egyebek között azt mondja, buzdítani kell az embereket arra, hogy szóljanak baloldali szavazó ismerőseiknek, kérjék át magukat a főváros XIII. kerületébe és ott voksoljanak.

Budai Bernadett arról sem tudott információkkal szolgálni, miért tartottak házkutatást Gyula Ferencné szocialista képviselőnél. Azt ígérte, az érintettek a nyilvánosság elé állnak.