Pulóver miatt öltek Dunaújvárosban

Gyertyagyújtással emlékeznek kedd délután Dunaújvárosban arra a 19 éves diákra, aki késelés miatt életét vesztette a városban.

Kedden 16 órakor gyertyás megemlékezést tartanak a halálra késelt
fiatal emlékére Dunaújvárosban, a Szent György utca 1. szám alatt. A városi közgyűlés közbiztonsági és oktatási bizottsága által szervezett csendes megemlékezésen a fiú diáktársai mellett részt vesznek a város vezetői is.

A 19 éves fiatalt egy 16 éves diák sebesítette meg olyan súlyosan, hogy a megkéselt fiú a gyors orvosi beavatkozás ellenére a kórházban belehalt sérüléseibe.

A szúrás előzménye az volt, hogy a későbbi áldozat saját, korábban ellopott pulóverjét vélte felismerni a másik diákon, akit emiatt két társával együtt kérdőre vont – mondta Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki a két diák között, s a 16 éves fiú elővett egy kést, amellyel többször megszúrta a fiatalembert, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrök rövid idő alatt elfogták az elkövetőt, aki ellen halált okozó súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Azt a két fiút, aki az áldozat társaságában volt, csoportos garázdasággal gyanúsítják.

A dunaújvárosiak döbbenten állnak a történtek előtt. Az MTI tudósítójának többen elmondták: részt vesznek a délutáni csendes megemlékezésen, azért, hogy ily módon tiltakozzanak a hasonló erőszakos bűncselekmények ellen.