MSZP: nincs titkolnivalónk az adatbázis-ügyben

Nyakó István szerint az MSZP áll az adatbázisával kapcsolatos vizsgálat elé, nincs titkolnivalója.
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP szóvivője kedd este arra reagált, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) esti ülésén 5:4 arányban úgy döntött, büntetőfeljelentést tesz az MSZP állítólagos pártpreferenciákat nyilvántartó adatbázisával kapcsolatban, az adatbázis ügyében benyújtott kifogást ugyanakkor elutasította.

Nyakó István azt mondta: nincsenek pártpreferencia szerint nyilvántartott illegális adataik, náluk “nincsenek Kubatov-listák”. Reméljük, ugyanezt az eljárást alkalmazza majd a Fidesz is, és teljes, feltáró vallomást tesz a hatóságoknak, amelyből legalább kiderül az igazság – fogalmazott.

A múlt héten nyilvánosságra került videón egy besötétített szobában egy számítógép monitora előtt nyilatkozik egy eltorzított hangú férfi. Arról beszél, hogy az MSZP központi online-adatbázist állított fel, amelyben a választópolgárok személyes adatait (nevét, személyi azonosítóját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét) folyamatosan gyűjtik és kezelik. A videó szerint az MSZP az ajánlószelvény gyűjtésekor kapott adatokat rögzítette, amelyhez nyilvános és titkos adatbázisokból mindenkihez telefonszámot rendelt.

A videón hallható, hogy az anonim aktivista szerint a szocialisták az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkeznek az ajánlószelvények adataival, ezeket fel tudták használni a kampányban. A nyilatkozó szerint a 2010-es választáson is használja az adatbázist az MSZP.