Szöggel rázták le a rendőröket

Szöget szórva próbálta lerázni egy banda az őket üldöző rendőröket Halászin.

Az üldözés azért kezdődött, mert a bandatagok hajnalban kitéptek -a nyomok alapján- egy acélsodronnyal egy bankautomatát egy takarékszövetkezet előterének oldalából. Egy riasztó és egy szemtanú is jelezte a rendőrségen, hogy elvitték.

A pénzkiadóban feltehetőleg több mint ötmillió forint volt, azzal menekültek az elkövetők a rendőrök elől, akik két autóval és egy furgonnal eredtek a nyomukba.

A hajsza harminc kilométeren keresztül tartott. A rendőrök akkor adták föl, amikor az M1-es autópályán, a lébényi felhajtónál kettesével összehegesztett, négy centis szögeket szórtak eléjük az útra. Ezek kilyuggatták a kerekeket. Amikor utólag összeszedték őket, legalább egy kilónyit gyűjtöttek össze.

Márciusban már előfordult egy hasonló eset, amikor fémdarabokat szórtak a rendőrautók elé. de azt még vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két üldözés között.

Akkor egy lopott szlovák rendszámmal felszerelt, Németországban meglovasított személyautóval menekültek bűnözők, akik végül gyalogszerrel tűntek el az egyik kertesházas elővárosban.