Csapdába csalták a rendőröket Fegyverneken

Járőrökre támadt egy helyi család a délutáni órákban Fegyverneken. Személyi sérülés nem történt, három embert előállított a rendőrség – közölte szerdán késő este a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A három járőr délután négy óra körül egy személygépkocsit próbált megállítani a község belterületén, a jármű vezetője és utasai azonban a jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtottak a helyszínről – tájékoztatott Szabó Zita.

A rendőrök ezt követően üldözőbe vették a gépkocsit, amely nem sokkal később behajtott egy közeli utcába és megállt egy lakóháznál, ahol az utasok kiszálltak.

Itt a járőrök ismét kísérletet tettek arra, hogy igazoltassák a sofőrt, aki azonban ellenszegült és fenyegetően lépett fel velük szemben. Sőt, hamarosan a hatósági eljárás alá vont férfi családja is kirontott az épületből, és az első információk alapján egy karddal, illetve egy vascsőre erősített kardlappal keltek rokonuk védelmére.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. Az időközben szárnyra kelt híresztelésekkel ellentétben a rendőrök figyelmeztető lövést sem adtak le. A százados beszámolója szerint – miután kollégái segítséget hívtak -, rekord gyorsasággal több mint tíz egyenruhás érkezett a helyszínre.

A támadásban résztvevők közül három embert előállítottak. Velük szemben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával indult eljárás – tette hozzá a sajtószóvivő.