Páva Zoltán: nem vagyok bűnös

Nem tartja magát bűnösnek Páva Zoltán, Komló szocialista polgármestere abban az ingatlanügyben, amelynek kapcsán nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját állapította meg vele szemben a rendőrség.

“Tisztának érzem magam. Meglepett a gyanúsítás híre és meg vagyok döbbenve, mert engem az ügyészség még meg sem hallgatott” – mondta Páva Zoltán pénteken az MTI-nek. Mint hozzátette, bármikor hajlandó lemondani mentelmi jogáról.

A Fidesz komlói szervezete által az MTI-hez eljuttatott rendőrségi dokumentum szerint a gyanút a kaposvári rendőrkapitányság állapította meg “az eddig beszerzett bizonyítékok alapján”. Mivel Páva Zoltán országgyűlési képviselő, a nyomozás lefolytatása a Központi Nyomozó Ügyészség hatásköre, így a rendőrség az ügy áttételéről határozott.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen, Kispál László és Polics József helyi fideszes képviselők feljelentése alapján indult, miután a komlói és a Baranya Megyei Önkormányzat tagságával működő Komlói Szociális Kht. 2008 végén adásvételi szerződést kötött egy komlói ingatlan tulajdonrészének értékesítésére. A vételár 45 millió forint plusz áfa volt. Bár a később elkészült szakértői vélemény szerint a szerződés a törvények szerint megtámadható, Páva Zoltán a társaság taggyűlésén a bírósági megtámadás elutasítása mellett szavazott. A komlói rendőrkapitányság elfogultságot jelentett az ügyben, így az a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, illetve a kaposvári rendőrkapitányságra került.

Páva Zoltán azt mondta: egy független ügyvédi iroda javaslata alapján nem támogatta a szerződés bírósági megtámadását. Ügyvédjeik szerint ugyanis a vevő komoly értéknövekedést jelentő beruházásokat végzett az ingatlanon, így egy eljárás végén az eladó társaság, illetve az önkormányzat többet veszített volna, mint amennyit nyer. Hozzátette, jelenleg tárgyalásokat folytatnak a vevővel annak érdekében, hogy az utólag, a szakértői vélemény tudatában fizessen többet az ingatlanért.

A polgármester megjegyezte: amikor az ingatlaneladásról döntöttek, Polics József a későbbi feljelentő nem emelt kifogást.

Címkék: Belföld