Kiesett egy BKV-busz ajtaja

A 95-ös busz ajtaja egy megállóban szakadt ki a helyéről. Szerencsére senki sem sérült meg. A buszvezető dicséretére legyen mondva, nem szállította tovább az utasokat.

Kiesett egy BKV-busz ajtaja – írja a BKV-figyelő blog. A vasárnap történt esetről egy utas számolt be. Elmondása szerint a 95-ös jelzésű járaton az egyik megállóban nem csukódott be a középső ajtó. A buszvezető hölgy többször is megpróbálta becsukni, majd az ajtó egy „tompa puffanással” kidőlt.

Az utas emlékei szerint a busz vezetője mosolyogva a busz elhagyására kérte az utasokat. „Az, hogy senkinek nem lett baja csak a szerencsén múlt, hiszen közvetlenül egy idős nő mellé dőlt be az ajtó, aki láthatóan az események hatása alatt állt még akkor is mikor a legtöbben már elhagytuk a buszt” – tudósított a szemtanú.

a társaság reagált

A BKV-nál közölték, hogy valóban ajtófordítókar-töréssel állt be március 7-én a garázsba az Ikarus 260-as autóbusz. “Az ajtó a jármű igénybevétel szempontjából egyik legterheltebb alkatrésze. Az ajtóknál sajnos előfordul fáradásos törés, melynek későbbi bekövetkezését az előzetes vizsgálatok során nem lehet észlelni. Jelen esetben is ez történt; a hibát azóta természetesen kijavítottuk. Mivel fáradásos törésről volt szó, személyi vizsgálatot nem indít az ügyben a BKV. A jármű utolsó vizsgaszemléje 2010. január 15-én volt, míg az utolsó „heti” vizsgálata március 5-én, pénteken. Minden vizsgálaton szigorú technikai előírásoknak kell megfelelni, amelyek betartását a MEO szervezet ellenőrzi. Szerencsére a jelen esetben baleset nem történt.

Meg kívánjuk jegyezni, hogy társaságunk buszparkjának jelenlegi állapota alapján szükséges lenne nagy mennyiségű új autóbusz beszerzése. Az autóbusz-állomány átlagéletkora meghaladja a 16 évet. A járművek műszaki és esztétikai állapota nem megfelelő, a flottának csupán töredéke teljesíti az akadálymentesség és a korszerű környezetvédelem kritériumait.”