Ítéletet hirdetnek Zsanett-ügyben

A Zsanett-ügyben elsőfokú ítéletet hirdet ma, a vádlottak utolsó szó jogán előadott nyilatkozatait követően a Fővárosi Bíróság.

Az ügyben E. Zsanett pótmagánvádlóként indított büntetőpert öt rendőr ellen. Állítása szerint a rendőrök 2007. május 4-én hajnalban feltartóztatták Budapesten, a Múzeum körútnál, majd ketten közülük egy elhagyatott helyen megerőszakolták, ezt három társuk végignézte, ezután pedig elvettek tőle 20 ezer forintot.

A rendőrök mindezt következetesen tagadják. Az ügyben ellenük korábban indított egyik büntetőeljárást a nyomozó ügyészek még évekkel ezelőtt – részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányára hivatkozva – megszüntették, és hamis vád miatt másik eljárást indítottak, amely azonban a most folyó pótmagánvádas ügy jogerős lezárásáig fel van függesztve.

E. Zsanett jogi képviselője néhány napja perbeszédében súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt kérte elítélni a megvádolt rendőröket, akiknek az ügyvédei viszont felmentést indítványoztak, bűncselekmény hiányára hivatkozva.

Címkék: Belföld