Halálos lakástűz Csepelen

Bennégett a lakásában egy férfi Csepelen, miután vasárnapra virradóra tűz ütött ki a Katona József utca egyik négyemeletes házának második emeletén - közölte a tűzoltóság.

A tűzoltók azután vették észre a férfi holttestét, hogy megfékezték a tüzet a lakásban – mondta a tűzoltóság videóügyeletének munkatársa.

Hozzátette: a tüzet valószínűleg az okozta, hogy az áldozat az ágyban dohányzott – a tűzvizsgálók jelenleg is nyomoznak a helyszínen.

A tűz miatt az épületben a második emelet feletti szinteket kiürítették, de másnak nem esett baja.

Ez már idén a hetedik halálos kimenetelű lakástűz Budaepsten.

2010. január 8.-án a Balaton utcában egy ötemeletes belvárosi lakóház legfelső szintjének egyik lakásában történt robbanás. Az ott lakó idős férfi meghalt, további két ember súlyosan, egy könnyebben megsérült.

2010. február 8.-án egy idős nő halt meg a II. és III. kerület határán lévő Szépvölgyi úton. Férjét égési sérülésekkel szállították kórházba.

2010. március 3.-án a XIII. kerületi Bulcsú utcában, 4-én a X. kerületi Zágrábi utcában, csaptak fel a lángok. Előbbiben egy ember vesztette életét, az utóbbiban a lángok közül két embert hoztak ki a tűzoltók, egyikük életét vesztette, másikuk életveszélyesen megsérült.