Két szakaszon megszűnt a belvízvédelmi készültség

Tovább csökkent a belvizes területek nagysága Szabolcs-Szatmár-Beregben, így a beregi és a tisza-szamosközi védelmi szakaszon már megszüntethették a készültséget.
Kapcsolódó cikkek

Jelenleg mintegy 9500 hektár van víz alatt, de több térségben, így Felső-Szabolcs három belvízvédelmi szakaszán, illetve a Szamos-Krasznaközben még mindig másodfokú riasztás van érvényben – mondta Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. A védelemvezető hozzátette: ezeken a szakaszokon 9 nagyteljesítményű szivattyútelepet üzemeltetnek, a csatornákba átemelt belvíz mennyisége pénteken 1,6 millió köbméter volt. A védekezésben az előző napon 140 vízügyi dolgozó, illetve 26 jármű és gép vett részt.

Bodnár Gáspár kitért arra, hogy a megyében két vízgazdálkodási társulat továbbra is másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn, szivattyútelepeiket szükség szerint üzemeltetik. Ilyen fokú készültség van érvényben hat településen, Paszabon, Dombrádon, Újdombrádon, Nagyhalászban, Tiszabercelen és Ibrányban.

Címkék: belvíz