Tanárok és egyetemisták a Magyarok Nyilaiban

Benkő György, a Magyarok Nyilait lebuktató százhalombattai vállalkozó az fn.hu-nak vázolta a szervezet belső struktúráját. Elmondta, hogy a harmincfős kemény magot tanárok, egyetemisták és volt katonák alkották. Az esetleges áldozatokat jó reklámnak tartották volna.

Benkő György lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a csoport nagyon gyorsan fejlődött terrorszervezetként, és tanultak a hibáikból. Az emberáldozatokat illetően sem voltak fenntartásaik, sőt Benkő szerint Budaházy úgy vélte, ha meghal valaki, akkor legalább majd jobban felfigyelnek rájuk.

Többrétegű vezetőség

A Magyarok Nyilai felépítését a szervezetbe külsős tagnak szánt férfi úgy vázolta fel az fn.hu-nak, hogy a kemény mag körülbelül harminc főből állt, de hogy ezen kívül még hányan támogatták, kik pénzelték a csoportot, azt nem tudja. A tagok között voltak tanárok, egyetemisták és voltak katonák is. A szervezet katonai vezetője, Budaházy György alatt még több alvezető is részt vett a tervek kidolgozásában. Ezekre közös találkozókon került sor.

A csoport tagjai nagyon odafigyeltek, hogy csak biztonságos kommunikációs csatornákat használjanak. A telefonban általában csak a beszélgetés ideje és helyszíne hangzott el, és már le is rakták. Internetet csak internetkávézóból használtak.

Magyarok Nyilainak tulajdonított akciók

2007. október 19. – Molotov-koktélos támadás a kispesti és a kőbányai MSZP székháza ellen.
2007. december 11. – Csintalan Sándort négy csuklyás ember megtámadja és megveri.
2007. december 13. és 16. – fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadások Hiller István és Kóka János országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen.
2008. február 8. – Cegléden, Dunaújvárosban, Rácalmáson, Gödön, Kunhegyesen, Sarudon hajtottak végre országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen Molotov-koktélos támadásokat.

Ez nem bulvártéma

Saját médiaszerepléseit úgy jellemezte, szeretné minél több emberhez eljuttatni az üzenetét, ugyanakkor maradjon komoly ügy, ne bulvárosodjon el, mert annál jóval fontosabb. „Az emberek álljanak meg, és gondolkozzanak el ezen” – nyilatkozta az fn.hu-nak Benkő György.

A férfi az fn.hu-nak korábban azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé, mert a hírTV Célpont című műsora rossz színben tüntette fel. Az RTL Klubbal állítása szerint szóbeli megállapodás létezik, és ez marad is addig, míg a helyén kezelik a témát. „A három és fél órás anyagból még hátra van 3 óra, elő fognak még kerülni érdekes részletek.”

Pozitív visszajelzések

A férfi elmondta, hogy az utóbbi napokban már egyre kevesebb fenyegető és egyre több támogató hívást, üzenetet kap, jobb- és baloldaliaktól, romáktól, de még Jobbik-szimpatizánsoktól és szélsőjobboldaliaktól is.

A Magyarok Nyilainak egyik tagjával folytatott beszélgetéseit Benkő György hónapokon keresztül rögzítette. Az utolsó felvétel április elején készült, pár nappal azelőtt, hogy a rendőrség lecsapott a szervezet tagjaira.

Címkék: Belföld