Újabb MSZP-s verzió az őszödi beszédről

Lendvai Ildikó szerint a Miniszterelnöki Hivatalból lopták el a hangfelvételt.

Az MSZP elnöke kész tényként jelentette be egy kereskedelmi tévében, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból került a sajtóhoz az őszödi beszéd. Mint mondta, megnyugtató számára, hogy nincs az MSZP képviselői között “áruló”, nem egy szocialista készített kalózfelvételt és kezdte el árulni a politikai piacon.

Korábban a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc belső árulóról beszélt. Lendvai Ildikó nem lát erre utaló jeleket. Mint mondta: a titkosszolgálatok vizsgálatát lezáró jelentés szerint a legális felvételt lopta el, vagy másolta le valaki.

Az őszödi beszéd a múlt hétvégén azért került ismét az érdeklődés középpontjába, mert Szili Katalin volt házelnök azt kérte az MSZP elnökségétől, illetve frakcióvezetőjétől, hogy kezdeményezzék a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálatának teljes nyilvánosságra hozatalát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője akkor azt mondta: a kérdés okafogyott. Szekeres Imre elnökhelyettes az üggyel összefüggésben megengedhetetlennek nevezte, hogy bármelyik szocialista politikus azzal próbálja magát pozícióba hozni, hogy egyébként nem létező belső vitákra, konfliktusokra utaljon.

Címkék: