Az MSZP szerint nem lesz gázáremelés

Az MSZP szerint nem indokolt a gázáremelés - közölte Podolák György, országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel. Szocialista szak- és vezető politikusok szerint elképzelhetetlen az áremelés, és ezt felvetették Bajnai Gordon miniszterelnöknek is.

A Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke, Matos Zoltán csütörtökön azt mondta: köbméterenként 16-17 forint áremelés lenne indokolt áprilistól a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó, úgynevezett egyetemes szolgáltatók által értékesített földgáz árában; a földgáz köbméterenkénti lakossági átlagára jelenleg 100 forint fölött van, szolgáltatónként eltérő.

Erre reagálva Podolák György közleményében úgy fogalmazott: érthetetlen, hogy a MEH elnöke a földgáz egyetemes szolgáltatók árváltoztatási kérelem-benyújtási határidejét megelőzően, elébe menve a kérelmeknek, előre kijelenti, hogy mekkora áremelési igényt tart reálisnak.

“Ezzel gyakorlatilag a Magyar Energia Hivatal elnöke felszólítja az áremelési igény benyújtására a szolgáltatókat. Erre idáig nem volt példa” – húzta alá a gazdasági bizottság szocialista elnöke.

Címkék: Belföld