Minden nagyobb párt megújítaná az oktatást

Az MSZP internetre tenné a tananyagot, a Fidesz-KDNP megszüntetné a buktatás tilalmát, az MDF egész napos intézménnyé tenné az iskolát, a Jobbik kötelezővé tenné a hittant.

A szocialisták nem engednék be a közoktatásba a kötelező hittanórát, és minden településen működtetnének alsó tagozatot. Az MSZP felülvizsgálná a bolognai rendszerre való áttérés tapasztalatait, és elvégezné a szükséges korrekciókat.

A Fidesz-KDNP programjának három kulcseleme: a pedagóguspolitika, a nevelés és a nagyobb állami szerepvállalás a közoktatásban. A KDNP új oktatási törvények megalkotására is ígéretet tett.

Az MDF azt vallja, legyen teljesen ingyenes alapoktatás, és legyen az iskola egész napos intézmény, négyszeri étkezéssel, és azt javasolja, hogy körzetenként, járásonként legyen iskola kialakítva, melyben koncentrálni lehet az anyagi erőforrásokat.

A Jobbik központosított, mindenki számára kötelező tantervet vezetne be,a párt támogatja az osztályzást és az évismétlést is, nagyobb hangsúlyt fektetne a történelem, a magyar és az ének-zene oktatásában a magyar vonatkozásokra. Kötelezővé tennék a hittant vagy erkölcstant.

Címkék: