Nyomoznak Csécsei Béla szerződése ügyében

Hűtlen kezelés büntette elkövetésének megalapozott gyanújával nyomoz a rendőrség a volt szabad demokrata józsefvárosi polgármester, Csécsei Béla tanácsadói szerződése ügyében - írja a Magyar Hírlap.

A napilap felidézte: Csécsei Béla a 2009. szeptember 2-i testületi ülésen köszönt el hivatalától, ekkor kötött nettó 750 ezer forintos szerződést az önkormányzattal. Megbízatása 2014-ig szól, ebben az évben lesz 62 éves, és eléri a nyugdíjkorhatárt – írta a lap, amely pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt is közölte, hogy információik szerint az önkormányzat kezdeményezte a szerződés felbontását.

A Magyar Hírlap a rendőrség tájékoztatására hivatkozva azt írta: Csécsei szerződésével kapcsolatban a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya nyomoz magánszemély feljelentése alapján.

A lap megkereste Csécsei Bélát, aki kifejezte szándékát, hogy szerződését fenntartja. Mint fogalmazott: “megállapodtunk valamiben az önkormányzattal, azt kell betartani”. Szólt arról is, hogy a nyomozásról nem tud, a rendőrség őt nem értesítette, nem hallgatta ki.

A józsefvárosi jegyző, Xantus Judit a lapnak azt mondta: a szerződéssel kapcsolatban az Állami Számvevőszék is vizsgálódik.

Címkék: Belföld