A Puskás sem felel meg az UEFA-nak

Biztonsági szempontból egyik hazai sportstadion sem felel meg az UEFA előírásainak - olvasható a Népszabadságban.

Ezt a rendőrség vizsgálta. Megállapították, hogy a legtöbb helyen nehéz két szurkolótábort szétválasztani, és veszélyeztetik a játékosok és a bírók biztonságos mozgását, illetve a jegyértékesítés sem megfelelő. Ráadásul, szinte mindenhol hiányzik a megfelelő tájékoztatás arról, hogy mit nem szabad bevinni.

A legrosszabb körülményeket az MTK pályáján tapasztalták, ezért ott “kiemelt kockázatú” mérkőzést csak zárt kapuk mellett rendezhetnek, és az enyhébb megítélésű, “fokozott kockázatú” meccseken is korlátozni kell a nézőszámot.

Még az állami kézben lévő Puskás Ferenc stadion sem az előírások szerint működik, erre az intézményre azonban más szabályok vonatkoznak, mint a klubokra. Ugyanis nem az államnak, hanem az adott sportesemény szervezőjének kell elkészítenie a biztonsági szabályzatot és gondoskodnia a biztonságos lebonyolításról.

„A rendőrség igyekezett tiszta helyzetet teremteni; egyértelművé tette az elvárásait, és hogy mikor milyen lépésre, intézkedésekre számíthatnak a klubok a rendőrségtől” – mondta az ügy kapcsán Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Címkék: Belföld