Korrupcióval gyanúsítanak egy bírónőt

Korrupcióval gyanúsítják és felfüggesztették állásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyik bírónőjét - közölte pénteki számában a Kelet-Magyarország.

A lap helyi ügyvédektől származó információja szerint a gazdasági kollégium bírónője évek óta felszámolási ügyekkel foglalkozik. Több, neve elhallgatását kérő ügyvéd elmondta: jogász körökben már évek óta beszélik, hogy a bíró személyével kapcsolatban vesztegetés gyanúja merült fel.

A napilap úgy tudja, az ügyben nyomozás indult, és kezdeményezték a bíró mentelmi jogának felfüggesztését. Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság elnökhelyettese nem cáfolta, de nem is erősítette meg a felfüggesztésről szóló hírt.

Államtitoksértésre való hivatkozással semmilyen információt nem szolgáltat a korrupcióval gyanúsított szabolcsi bírónő ügyéről a Központi Nyomozó Főügyészség.

Fazekas Géza, a szervezet szóvivője pénteken az MTI kérdésére mindössze annyit mondott: “az ezzel kapcsolatos bármilyen közlés államtitoksértést valósíthat meg, így a főügyészségnek semmilyen információt nem áll módjában szolgáltatni”.