A meleg miatt lehettek rosszul a sofőrök

A közlekedést is veszélyesebbé teszi a csütörtökön tapasztalt felmelegedés, illetve melegfronti hatás - mondta Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa.

A meteorológust annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy csütörtökön több olyan baleset is történt az országban, amely a sofőr rosszulléte miatt következett be. Jelenleg melegfronti hatással kell számolni Magyarországon, emiatt az emberek fáradékonyabbak lehetnek, illetve kísérő tünet lehet a fejfájás, szédülés, migrén, aluszékonyság – mondta Vadász Vilmos, hozzátéve: minden embernél mások lehetnek a tünetek, és azok erőssége is változó. A melegfronti hatás miatt a reakcióidő is megnő, emiatt a közlekedés is veszélyesebbé válhat – hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy csütörtökön az ország nagy részén 10 fok körül alakult a legmagasabb hőmérséklet, de Nagykanizsán 15 foknál is melegebbet mértek.
Békés belvárosában csütörtökön kora délután életét vesztette egy sofőr, aki vezetés közben rosszul lett, majd fának csapódott az autójával. Az 52 éves helyi lakos életét a mentők fél órán keresztül próbálták megmenteni, ám nem jártak sikerrel. Halálát az elsődleges vizsgálatok szerint nem az ütközés, hanem a rosszullét okozta.

A fővárosban egy buszvezető lett rosszul vezetés közben a Budaörsi úton, a B-A-H csomópontnál házfalnak ütközött a járművel. A balesetben nem sérült meg senki, de a sofőrt a mentők kórházba szállították.