Ma kiengedik a buszbaleset sérültjeit

Elhagyhatja a kórházat vasárnap az a négy diák, akiket megfigyelésre bent tartottak az ausztriai buszbalesetet sérültjei közül.

A budapesti Kempelen Farkas Gimnázium sítáborának mintegy nyolcvan résztvevőjét, tanulókat, öregdiákokat és tanárokat szombaton érte baleset Karintia tartományban.

Polacskó Dániel, a sítábor szervezője vasárnap délelőtt előző napi közlését pontosítva elmondta, végül nem három, hanem négy diákot tartottak bent megfigyelésre két osztrák kórházban.

A tanulókat vasárnap már kiengedik, jelenleg szervezik visszautazásukat a szállásra, hogy délután már ismét a többiekkel lehessenek – közölte. A két kórház húsz, illetve harminc kilométernyire van a szállástól.

A szervező elmondta, a csapat kitölti a sítábor hátralévő napjait, szerdáig maradnak.

Kérdésre beszámolt arról is, hogy a buszvezető, aki – mint fogalmazott – nincs túl jó lelki állapotban, a szálláson van, és a busztársaság vezetője is a helyszínen tartózkodik. Jelenleg folyik a hatóság vizsgálata az útviszonyokról, hogy miként is történt pontosan a baleset – fűzte hozzá.

A sítáborozók busza szombat reggel szenvedett balesetet az ausztriai Karintia tartomány spittali járásában, az innerkremsi síterep térségében. A busz letért az útról, oldalára borulva állt meg az út menti árokban. A járművön a gimnázium 61 tanulója, négy tanára és 20 öregdiákja utazott. A buszon nem volt hólánc.