Összeomlott a felvételi rendszere

Az e-felvételi hétfő esti összeomlása miatt egy nappal kitolta a felvételi határidejét az Oktatási Hivatal. Így február 16-án este 10-ig még jelentkezhetünk a felsőoktatásba.

A felsőoktatási felvételi jelentkezéshez használható elektronikus rendszer (e-felvételi) elérési nehézségei miatt a felsőoktatási felvételi jelentkezések benyújtásának határideje 2010. február 16-án 22 órára módosult – áll Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke lapunknak eljuttatott közleményében.

2010. február 15-én a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszerét hosszabb ideig nagyon nehezen lehetett elérni, majd elérhetetlen lett. A jelenség hátterében – az első vizsgálatok alapján – a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján – tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatáskiesésre – döntés született a határidő 2010. február 16-án 22 óráig történő meghosszabbításáról..

Címkék: Belföld