Gyanús perzsa szőnyegeket árulnak

Ismeretlen hátterű cég ismeretlen eredetű szőnyegeket árul immár hetek óta Budapesten, a Budafoki úton - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a “biztosítéki tulajdonként átruházott” darabokat.

A helyszínen a lap újságírói megbizonyosodtak arról, hogy ezek cseppet sem alacsony árak, sőt, szakértők szerint még a csökkentett árak is a piaci ár háromszorosára rúgnak.

A kiárusítást a Népszabadságban többször megjelent hirdetés szerint Rotraut Braun “tapasztalt csomózásügyi szakértő” felügyeli, ám az ő nevét egyetlen szőnyegekkel foglalkozó internetes szaklapon sem találták a Napi Gazdaság újságírói.

A hölgy képe azonban kísértetiesen hasonlít egy, a Rheinerishe Post regionális újság 2008. március 20-ai számában megjelent rendőrségi felhívás fotójára. Ebben egy csaló szőnyegest keresnek – írja a Napi Gazdaság.

A Budafoki úti raktárban állítólag 3500 darabos készletet halmoztak fel, de hogy pontosan mennyit adtak el az elmúlt hetekben és mennyit hoznak még Budapestre, arra nem adtak választ a német ajkú, de vélhetően nem német árusok. Nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy miként kerültek a “nagy értékű szőnyegek” Budapestre, és meddig tart a kiárusítás.