Nagyot mondanak a BKV-sok

A BKV illetékesei csaknem ötször annyi feljelentésről beszélnek a médiában, mint amennyi valójában történt. Erről Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese nyilatkozott a Népszabadságnak.

A BKV illetékesei csaknem ötször annyi feljelentésről beszélnek a nyilvánosság előtt, mint amennyit ténylegesen megtettek – nyilatkozta a Népszabadságnak Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Bodnár Zsolt azt is közölte, hogy a BKV-tól összesen tizenkét feljelentést kapott a rendőrség a nyomozás érdemi kezdete, vagyis azóta, amióta a médiában hetente közlik, hogy éppen hány szerződés vagy gyanús végkielégítés ügyében készülnek feljelentést tenni. „Ez idő alatt a BKV-s nyilatkozatok szerint 57 feljelentést kellett volna kapnia a BRFK-nak” – mondja.

„A nyilatkozatok olyan ügyeket is felemlegetnek, amelyekben már rég nyomozunk. A sajtóban a napokban bemutatott 100 milliós békásmegyeri utas tájékoztató ügyében már számos tanút kihallgattunk, amikor a BKV feljelentése megérkezett” – tette hozzá a tábornok.

A bűnügyi helyettes azt is elárulta, hogy két hete azért tartott házkutatást a BRFK az Akácfa utcában, mert úgy látták, hogy a BKV korábban mégsem adta át a kért dokumentumokat.
„A BRFK nem feljelentéseket és azok harsány kommunikációját várja a BKV-tól, hanem azokat az iratokat, amelyeket október óta kérnek és mindmáig nem kaptak meg maradéktalanul” – szögezte le Bodnár Zsolt.