Százmilliós adócsalást lepleztek le

Lelepleztek egy bűnszövetkezetet, ami a gyanú szerint több mint 600 millió forint adóbevétel-kiesést okozott. A vámosok bukkantak számlákra, pénztári bizonylatokra, amelyekből kiderült a csalás.

A gyanú szerint több mint 600 millió forint adóbevétel-kiesést okozott az a mintegy 60 cégből álló bűnszövetkezet, amelyet a napokban derítettek fel a vámosok – jelentette be Szabó Károly, a Vám- és Pénzügyőrség közép-magyarországi regionális parancsnoka. Azt feltételezik, hogy számlák előállításával akarták adófizetési kötelezettségüket elkerülni.

Február 3-án leplezték le a bűnszövetkezetet, amikor a vámosok harmincöt helyen tartottak házkutatást Budapesten, Pest és Veszprém megyében. Ennek során számlákat, pénztári bizonylatokat és egyéb okmányokat foglaltak le.

Kiderült, hogy a kibocsátott számlák összértéke meghaladja a 3 milliárd forint, amellyel 658 millió forintos adóhiányt okoztak.
A bűnszervezet irányítása egy személy kezében összpontosult, akit a nyomozók őrizetbe vettek, a Budai Központi Kerületi Bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását – számolt be a parancsnok.