Intercity karambolozott egy pénzszállítóval

A Móra Intercity vonat összeütközött egy pénzszállító autóval, a csengelei vasúti átkelőnél, ezért ott áll a vasúti és közúti forgalom is.

Összeütközött egy pénzszállító autó a Móra Intercity vonattal, a csengelei vasúti átkelőben. A balesetben ketten megsérültek – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta azt is, hogy a pénzszállítóba beszorult a sofőr és utasa is. Ezért a tűzoltók a kiszabadításukon dolgoznak és csak a helyszínelés befejezése után derül ki, hogy a vonat tudja-e folytatni útját Budapest felé.

Mivel a forgalom áll az érintett szakaszon, Budapestről Szegedre tartó Torontál InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Szeged között autóbuszok szállítják.

A MÁVINFORM sajtóügyeletese közölte azt is, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Tápiószele és Nagykáta között 10 óra 25 perckor leszakadt az egyik vágány fölötti felső vezeték. Ezért az erre közlekedő vonatok utasainak a helyreállításig 15-20 perc késésre kell számítaniuk.

Nyíregyháza és Nyírtelek között pedig 10 óra 44 perckor a Dália InterCity áramszedője eltörött és megrongálódott a felső vezeték is, emiatt ezen a szakaszon a vonatok helyett autóbuszok viszik az utasokat.