Három makói rablót is fogtak

Két makói rablás két 17, illetve egy 20 esztendős gyanúsítottját fogták el néhány óra alatt a rendőrök.

Az első esetben egy 17 éves kiszombori fiatalemberbe kötött bele hétfőn délután két, szintén 17 esztendős fiatal. Először csak egy nem létező tartozásról kérdezgették, majd az arany nyakláncát akarták megszerezni – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mivel a sértettnek esze ágában sem volt azt odaadni ékszerét, az egyik elkövető bántalmazta a fiút, majd letépte nyakából a láncot és elmenekültek. Az elkövetők Hódmezővásárhelyre mentek, ahol egy zálogházban értékesítették a zsákmányt. A rendőrök az erőszakos bűncselekmény miatt már korábban büntetett fiatalokat Vásárhelyen fogták el – közölte a hadnagy.

Az első rablás után röviddel érkezett bejelentés arról, hogy a városközpontban megtámadtak egy nőt. Ott egy fiatalember egy helyi lakost karolt át hátulról, majd el akarta tőle venni a táskáját. Mivel a sértett ellenállt, az elkövető megütötte az asszonyt, s megszerezte a táskát – tudatta a szóvivő.

Az áldozat egy ismerőse segítségével autóval követni kezdte a fiatalembert, aki ezt látva odalépett a kocsihoz, kinyitotta az ajtót és bedobta a sértett táskáját. A gyanúsított ezután tovább menekült, egy buszra akart felszállni, de amikor meglátta a helyszínre érkező rendőröket, inkább leszállt és megadta magát. A rendőrség őt is őrizetbe vette.

A nyomozók kezdeményezik mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását – mondta Szenti Szabolcs.