Műszaki mentés közben gázoltak el egy autóst

Bajba jutott autóstársán akart segíteni egy sofőr, de a műszaki mentés közben elgázolta egy kamion az M5-ös autópályán. A mentőszolgálat munkatársai hosszú időn keresztül küzdöttek a férfi életéért, akit végül mentőhelikopterrel, válságos állapotban vittek a szegedi traumatológiai klinikára.

Bajba jutott autóstársán akart segíteni egy sofőr, akit elgázolt egy kamion az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A budapesti férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy műszaki hiba miatt vesztegelt az autópálya leállósávjában, a Budapest felé tartó oldal 128-as kilométerénél egy autó, amikor egy másik érkezett hozzá műszaki mentésére. Az akció közben egy harmadik jármű megállt a furgon előtt, majd a kocsi sofőrje a leállósávban gyalogosan elkezdte kihúzni a vontatókötelet. Ekkor érkezett oda Szeged irányából egy bolgár rendszámú nyerges vontató, ami elütötte a férfit.

A mentőszolgálat munkatársai hosszú időn keresztül küzdöttek a férfi életéért, akit végül mentőhelikopter vitt a szegedi traumatológiai klinikára, állapota jelenleg is válságos.