Házi őrizetbe került a volt BKV-vezér

Házi őrizetbe helyezte Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken. A BKV egykori vezetője 94 millió forint kifizetését engedélyezte indokolatlanul.

A csalás és más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészség indítványára 30 napra, február 28-ig rendelte el Antal Attila házi őrizetét a bíróság. A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a döntés jogerős.

A hirado.hu úgy értesült, hogy a BKV-tól 17 év munkaviszony után távozó Donáth Zoltánnak Antal Attila engedélyezte 14 hónap végkielégítés és 100 nap felmentési díj kifizetését. Ennek összege mintegy 60 millió forint volt. Donáth Zoltán munkaviszonyának megszüntetése előtt 42 millió forint jutalmat kapott. Ennek kifizetését is aláírta Antal Attila.

Gulyás László tíz év munkaviszony után 17 havi végkielégítéssel és 100 nap felmentési díjjal távozott. Ennek összege 25 127 077 forint volt. Gulyás Lászlónak szerződése értelmében mindössze három hónap végkielégítés járt volna. Ebben az esetben 17 383 800 forintot fizettek ki jogosulatlanul.

Antal Attila több mint 19 millió forint kifizetését engedélyezte az Optimismo Kft-nek. Ez a cég a BKV Zrt tulajdonában álló fénymásoló állományt mérte fel és tett javaslatot további fejlesztésekre.

„A Milleneumi Földalatti Vasút luxus metróvá pozicionálása” című tanulmány elkészítéséért pedig 9 millió forintot kapott a Soda Reklám Kft.