Elveszítették a bankautomatát

Kedd hajnalban egy drótkötél segítségével kiszakították helyéről a banai takarékszövetkezet atm-készülékét. Az elkövetők elmenekültek, ám a kocsijukból kiesett a bankautomata.

Nagy erőkkel keresi a Komárom Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az elkövetőket – írja a Police.hu.

A riasztásra a járőrök a helyszínre siettek, de akadályba ütköztek, egy fa volt az úton keresztbe fektetve. Miközben az úttorlaszt eltakarították, észrevették, hogy egy terepjáró közelít Bana felől, majd nagy sebességgel tovább hajt Nagyszentjános felé.

A terepjáró után siettek, melynek csomagtartójából az üldözés során kiesett az atm, maga mögött húzva a több méteres drótkötelet. Az elkövetők letértek az útról a szántóföldre, ahol kiugrottak az autóból és gyalogosan menekültek tovább.

A pénzintézet jelentős vesztességgel számolhat. Bár az elkövetők a pénzt nem tudták megszerezni, de a pénzkiadóban másfél millió forintos kár keletkezett és a takarékszövetkezet épülete is megrongálódott, mikor az atm-et kirántották a helyéről.

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét is várja. Aki érdemleges információval rendelkezik a bűncselekménnyel, annak elkövetőivel kapcsolatban, hívja a 107-es, vagy 112-es segélyhívók bármelyikét.