Leemelték a sínekre sodródótt autót

Helyreállt a közlekedés a 7-es főúton, miután egy szerencsétlen előzés miatt a sínekre sodródott egy autó Velencénél.

Helyreállt a vasúti közlekedés és a 7-es főút zárját is feloldották szombat délután, azt követően, hogy leemeltek egy, a vasúti sínekre sodródott személyautót Velence térségében – tudta meg a mentésben részt vevő szervezetek munkatársaitól az MTI.

A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők könnyű sérülésekkel szállították a Fejér Megyei Szent György Kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei mentésirányítója, Fekete Andrea az MTI-vel.

A baleset nem sokkal dél előtt történt Kápolnásnyék és Velence között, amikor egy személyautó a 7-es főútról az úttal párhuzamosan haladó Budapest-Székesfehérvár vasútvonal egyik sínjére sodródott.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy személyautó sofőrje egy – három autóból álló – konvoj előzésébe kezdett. A konvoj elején lévő jármű vezetője egy kátyút igyekezett kikerülni, s ekkor ért mögé az előzést végző autó, amelynek sofőrje – hogy elkerülje az ütközést – elrántotta a kormányt, és járművével ekkor sodródott a vasúti sínre.

A tűzoltók a mintegy kétórás műszaki mentés idején daruval leemelték a sínről a gépkocsit: ekkor a főutat lezárták, a vasúti felsővezetéket pedig áramtalanították – mondta el Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője.