Eloltották az óriási raktártüzet

Sérültről, áldozatról eddig nem tudni. A hatalmas raktárépület már nem lángol, de az épület nagy része odalett.

A tűzoltóknak sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését abban a Soroksári úti raktárépületben, ami hétfő este gyulladt ki a fővárosban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel. Nem sokkal ez után a tüzet eloltották – mondta az FN.hu-nak a buadpesti tűzoltók szóvivője.

A hatezer négyzetméteres épület négyezer négyzetméterére terjedt ki a tűz – mondta Molnár Péter, hozzátéve, hogy 11 sugárral és két vízágyúval oltottak. Sérült, áldozat nincs. Kedden kezdődik a vizsgálat és az utómunka (bár a tanúk kihallgatását már megkezdték), tehát hétfőn még semmit nem tudni arról, hogy mi okozhatta a tüzet.

Az épület első emeletén egy kozmetikai raktárban keletkezett a tűz – mondta Kis-Guczi Péter, hozzátéve, hogy a tűzoltók a legmagasabb, 5-ös fokozatú riasztással vonultak a helyszínre. Több órás munkával megakadályozták a tűz terjedését, ám oltás, illetve az utómunkálatok kedd reggelig eltartanak – közölte az ügyeletes.

Fotó: Kovács Tamás, MTI

A sűrű füst miatt korábban lezárt Soroksári út városból kivezető szakaszát este fél nyolc körül felszabadították, a befelé vezető sáv még le van zárva a járművek elől.

A háromszintes, hatezer négyzetméteres, kozmetikai szerekkel teli raktár hétfő délután gyulladt ki. A húsz kocsival kiérkező 65 tűzoltó nem tudott bejutni az épületben, olyan erős vaskapuk védték; gyorsdarabolókkal, feszítővágókkal szedték szét őket.

Az épületben senkit sem találtak, de a tűz hamarosan átterjedt a tetőkre, az épület pedig ezer négyzetméteren égett. A füst miatt lezárták a Soroksári utat, vízsugárral védték az épület mögötti gáztartályokat, a készültséget pedig a legmagasabb, ötös fokra emelték.