Jelentős rendőri készültség a Budaházy-per tárgyalásán

Jelentős erőkkel vonult ki a rendőrség csütörtökön a legfelsőbb bírósághoz, a fővárosi, Markó utcai épületet pedig fémkordonokkal zárta körbe az Erzsébet híd lezárása miatt Budaházy György ellen indult büntetőper felülvizsgálati eljárásának kezdete előtt.

A rendőrök a Szemere és a Stollár Béla utca közötti szakaszt fémkordonokkal lezárták. A kordonokon belül csapatszállító teherautókkal és autóbuszokkal érkezett rendőrök várakoznak, míg a Markó utca felőli főbejáratnál az útszakaszt kordonokkal teljesen lezárták.

Az épület körül, illetve a környező utcákban – ahol a rendőrség már reggel forgalomkorlátozásokat vezetett be – legalább 200 rendőr áll készültségben, néhány egyenruhásnál könnygázgránát kilövésére alkalmas fegyver is látható.

Szintén kordonokkal zárták le a Nagy Ignác utca és a Stollár Béla utca közötti szakaszt, azok mögött tucatnyi egyenruhás és kutyás rendőr áll készültségben.

A tárgyaláson megjelent Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője is.

Az Erzsébet híd forgalmában még 2002-ben, egy hétköznap reggel okozott fennakadást leállított személygépkocsikkal néhány tucatnyi demonstráló.

A Fővárosi Bíróság az ügyben egy évvel ezelőtt közérdekű üzem megzavarásának kísérlete miatt 30 nap közmunkára ítélte jogerősen Budaházy Györgyöt és öt társát. Ennek a büntetőügynek a felülvizsgálati eljárásában tart nyilvános ülést csütörtökön az LB.